Mandag kl. 18.00 - 19.00 og fredag kl. 14.00 - 15.00
Oppstart høsten 2024 med 6 gruppesamlinger (forutsetter 4 deltakere i hver gruppe).
BK som bevegelsessystem, er utviklet av den franske bevegelsespedagog og psykoterapeut Jacques Dropsy. Dette ble videreutviklet til den fysioterapeutiske psykomotoriske arbeidsformen BK av fysioterapeuten Gjertrud Roxendal omkring 1970.
NÅåer BK utbredt i hele Norden, i flere europeiske land og i Sør-Afrika. Metoden er forankret i tradisjonell psykologi og filosofi, og er også inspirert av østlige perspektiver på å betrakte kropp og sjel som en enhet.
BK kan hjelpe oss å starte en endringsprosess hvor vi reetablerer kontakten med oss selv sli at vi kan bli bedre i stand til å ivareta vår egen helse, og samspille bedre med de utfordringene dagens samfunn stiller. Gjennom øvelser med BK, skjer en fordypet kjennskap til egen kropp og egne reaksjoner. Vi bevistgjør vårt reaksjonsmønster som er mer eller mindre hensiktsmessige, og kan derved se sammenhenger og muligheter for å gjenvinne et ledigere bevegelsesmønster. Slik kan vi oppnå større velvære og bedret helse.
Dette gir håp og styrker identiteten og evnen til å gjøre beviste valg for bedring av funksjon på tross av sykdom og smerter. Kroppen integreres på den måten i en total identitetsopplevelse. Metoden BK er velegnet for å styrke personens kroppskunnskap.
BK henvender seg til menneskets ressurser ved å fokusere på hva personen faktisk kan gjøre og ikke på hva som begrenser. Ikke om noe er riktig eller galt. Videre stimuleres personen til å beskrive opplevelser knyttet til bevegelsene her og nå. Dette blir utgangspunktet for samtale og refleksjon, og integreres i behandlingen. Øvelsene i BK basere seg på enkle bevegelser hentet fra dagliglivet, slik som å ligge, sitte, stå, gå, bruk av stemme, relasjonsøvelser og massasje.
Gruppedeltaker som har kombinasjon av utfordringer med psykis og somatisk helse vil ha nytte i deltakelse i BK gruppe.